De Maginotlinie moest de Duitsers stoppen
Iedereen die naar Trier komt gaat een keer naar Luxemburg als is het om goedkoop te tanken en sigaretten en alcohol te kopen.
Maar wat dacht je van Frankrijk de stad Thionville ( op zijn Duits Diedenhoven ). Op weg daarheen kun je kennismaken met een stuk Frans- Duitse oorloggeschiedenis namelijk de Maginotlinie. De Duitsers hadden de Kanonenbahn plus de Westwall en het werd tijd dat de Fransen ook iets deden om de Duitsers tegen te houden want na de 1e Wereldoorlog hoorde Lotharingen weer bij Frankrijk. Dus begon men in de 30e jaren te bouwen aan de Maginotlinie.
Tussen de dorpen Dalstein en Eberville ligt de "Gros Ouvrage du Michilsberg". Dit is een verzameling van bunkers en kazamatten. Deze bebouwing omvat een terrein van enkele vierkante kilometers waarvan 97% onder de grond ligt. Het heeft 2 ingangen, een voor het personeel en de andere voor het materieel. De bevoorrading werd gedaan door een smalspoortrein die tegenwoordig gebruikt wordt voor het vervoer van toeristen die deze plek bezoeken.
De bewapening was niet misselijk: 75 mm kanonnen, 135 mm houwitsers en 81 mm mortieren. De hefboomkoepels van de kazamatten waren uitgerust met anti- tankkanonnen en dubbelloops mitrailleurs. Daar hebben de Duitsers weinig last van gehad want tijdens de Blitzkrieg gingen ze via Sedan om de Linie heen.
De naam Michilsberg spreekt de Franstalige Lotharinger met moeite uit want dit heeft heel veel geld en arbeid gekost en heeft de Duitsers niet tegengehouden bij de invasie in Frankrijk tijdens de 2e Wereldoorlog.