Met NL- wijn naar de Mosel

Ik was er van overtuigd dat sinds Ruud Versteegen, schoonzoon van Harrie Meijers oprichter van Wijndomein Overst Voerendaal, de leiding overgenomen had de kwaliteit met grote stappen was vooruit gegaan. Hoe kun je dat bewijzen ? 

Gewoon de flessen onder de arm nemen en naar het hol van de leeuw gaan !

In Trier is Bernward Keiper, oud kellermeister van de Graff von Kesselstatt, voorzitter van de Stammtisch van de Weinbruderschaft MSR. Ik had hem leren kennen tijdens een aktiviteit van de Weinbruderschaft aan de Ruwer en het klikte meteen. Dus stelde ik hem voor een proeverij van "Holländische Weine" in Trier. Hij zei: "Machen wir John".

Een uitgebreide Powerpoint- presentatie gemaakt van Wijndomein Overst en natuurlijk Limburg want dat is geen "Holland". Voor wat betreft de wijnen viel mijn keuze op wijnen van druivenrassen die bekend waren aan de Mosel

O'secco: (een prosecco met de O van Overst), een indrinker.

Müller- Thurgau: hier kon nog menige Duitse wijnboer iets van leren was het commentaar

Dornfelder: Ihr habt bewiesen das man von Dornfelder auch einen schönen Wein machen kann.

Fongue: Een cuvee van Pinot Gris / Auxerrois. Als ik geweten had dat het zo'n mooie combinatie was dan had ik hem 30 jaar geleden al gemaakt.

Na deze beoordeling en de "Weinfreunden" overtuigd dat Limburg "kein Holland ist" was de terugweg een feestje