Moselaner op bezoek in Limburg

In Limburg wordt goede wijn gemaakt. Met 250 hectare wijnstokken (80% Pinot- druivenrassen) stel je natuurlijk niet veel voor en wordt er door wijnkenners een beetje merkwaardig naar gekeken. Ik vond het een uitdaging de Weinbruderschaft MSR uit te nodigen om kennis te maken met een ander "Holland"

Met een Powerpoint presentatie naar Kloster Machern, de bakermat van de Vorstand van de Weinbruderschaft MSR. De kogel was door de kerk de volgende "Weinkulturelle Eskursion" gaat naar Limburg.

Op vrijdag, rond de middag, arriveerde de touringcar met de leden op de Bernardushoeve in Trintelen. Na een ontvangst op het terras met een uniek uitzicht over het Ransdalerveld, een Prosecco van Overst Voerendaal en een Limburgse- brunch  zat de stemming er snel in.

De Apostelhoeve, de bakermat van de Limburgse wijn, met 3 generaties Hulst is en blijft een prachtige ervaring. Ze hebben wat te bieden en onze Moselaner waren om.

Cultuur staat bij onze oosterburen hoog in het vaandel dus een excursie naar Abdij Rolduc incl. de wingerd is een must. Wiel Hakens, gids en lid van de "Winzer van Rolduc" trok alle registers open en stal de harten van onze gasten.

Overst Voerendaal met zijn unieke ligging zijn een verrassing. Daarna een proeverij in de schuur op Ubachsberg. Ruud Versteegen ontving veel lof over het onderhoud van de wijngaard en de kwaliteit van zijn wijnen.

Vijlen met zijn Wijndomein St. Martinus en de Limburgse Wijn- Messias Stan Beurskens blijft een verrassing. Zijn 18 meter diepe wijnkelder, energie neutraal, een robot gestuurde tireermachuine maakte veel indruk op onze Winzer. Hij bewijst dat je duurzaamheid en Piwis mooie wijnen kunt maken. 

Ik wordt nog regelmatig aangesproken door leden tijdens bijeenkomsten van de Weinbruderschaft MSR over de mooie wijnreis naar "Holland"